Gurmánske festivaly klopú na dvere

(etrend.sk; 10/05/2013; redakcia ; Zaradenie: TRENDreštaurácie)

Najväčšie pikniky v hlavných mestách Slovenska aj Česka

 

md

 

Bratislava a Košice ale aj Praha opäť na niekoľko dní ožijú oslavami toho najlepšieho zo sveta gastronómie. “Najväčšie pikniky v meste” prinášajú aj tento rok bohatý program, ktorý uspokojí aj tých najväčších gurmánov. V Bratislave si na svoje prídu napríklad aj milovníci zlatého moku, ktorých do tajov pravého majstrovstva zasvätí najlepší bartender sveta za rok 2010, Lukáš Svoboda spolu s populárnym českým šéfkuchárom Ondřejom Slaninom. V Prahe sú zas pripravené na Prague Food Festival 2013 kurzy varenia pre rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchárov, nebudú chýbať riadené degustácie vína, vody piva , rumu a koňakov

 

Koncom mája sa bratislavský hrad a o necelý mesiac neskôr aj Areál Botanickej záhrady, UPJŠ v Košiciach premení na festival výnimočných chutí a zážitkov, ktorého cieľom je priblížiť ľuďom to najlepšie zo sveta zážitkovej gastronómie. Tí najlepší šéfkuchári, barmani a someliéri predvedúsvoje umenie a na návštevníkov čaká aj mnoho súťaží a degustácia kulinárskych lahôdok.

 

Prvé zlatisté, iskrivo priezračné pivo na svete PilsnerUrquell poskytne návštevníkom bratislavského i košického Food Festivalu unikátnu možnosť spoznať tajomstvo nových chutí, ktoré vznikajú kombináciou zlatého moku a vybraných kulinárskych špecialít. Do tajov majstrovstva degustácie ich zasvätí najlepší výčapník sveta za rok 2010, Lukáš Svoboda, ktorý stál pri zrode viacerých úspešných medzinárodných projektov, otvoril si vlastnú školu výčapníkov, spolu s priateľmi vlastní reštauráciu a vo svojom obore patrí medzi svetovú špičku. Populárny český šéfkuchár Ondřej Slanina predstaví svoju kuchársku show a pravým fajnšmekrom ponúkne špeciality, ktoré predstavujú nové netradičné chute v kombinácii s horkou chuťou plzenského piva ako zverinová paštéta s brusnicami a ľahkým listovým šalátom a hriankami, hermelín gratinovaný bylinkami a karamelom so šalátom z červenej repy a chrenu, smažený rezeň z hovädzej roštenky s cesnakom a petržlenovou vňaťou na domácom zemiakovom šaláte s hrubozrnnou horčicou či grilované kačacie prsia s pyré z červenej kapusty a zemiakové knedličky.

 

Slovak Food festival sa uskutoční na bratislavskom Hrade v termíne 24. až 26.mája 2013, (www.slovakfoodfestival.sk), v rovakom termnine sa uskutoční aj Prague Food Festival 2013, košický gurmán fest bude v Areáli Botanickej záhrady, UPJŠ v dňoch 21. až 23. júna 2013, (http://www. visitkosice. eu/sk/podujatia/nase-tipy/kosice-gurman-fest).

 

© 2013 TREND Holding, spol. s r.o.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>